tiistai 8. syyskuuta 2020

Tuleva isä Halti, omistajan kertomaa

"Me asutaan maalla, on lampaita, hevosia, kanoja ja kissoja koirien lisäksi. Teoriassa voi pitää vapaana pihalla mutta tuon narttujen luo karkailun takia pitää olla tarkasti silmän alla. Ei hätyytä muita eläimiä. Ei alusta-arkuuksia." 




"Kulkee kaikkialla mukana (autossa, kävellen, pyörällä). Makaa yöt ja vapaa-ajan sujuvasti sohvalla ja sängyssä. Pentuaikojen jälkeen ei ole askarrellut mitään omatoimisesti. Vieraat haukutaan kun tulee pihaan ja sitten mennään pussaileman." 



"Pärjää joitain aikoja "tekemättä mitään" eli vähän lenkkiä ja pihalla mukana kulkemista, mutta on helpompi kun ainakin muutaman kerran viikossa järjestää ohjattua toimintaa. Jollain toisella omistajalla olisi varmaan hyvä kisakoira, mutta mun aika, rahkeet ja osaaminen ei riitä. Agilityä treenaillaan ja monia eri lajeja on kokeiltu. Jälkeä, esine-etsintää, hajutunnistusta, paimennusta. Kaikenlaisia asioita, mistä voi olla arjessa hyötyä on opeteltu ominemme."





" Nartun juoksuhaju on asia, mitä en ole saanut "voitettua" millään. Muuten toimii mielellään ihmisen kanssa. Palkkautuu hyvin lelulla ja namilla ja pelkällä suullisella kehulla. On aina valmis lähtemään hommiin tekemään ihan mitä vaan. On tarkka ja yritteliäs. Tietyllä tapaa peilaa ihmistä kenen kanssa toimii, koska on mun kanssa hiukan erilailla kun miehen."














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

EI PENTUJA Wilmalle

Wilma ultrattu tänään tyhjäksi. Ei ole nyt keväällä pentuja tulossa Wilmalle ja Baballe. Ehkä yritämme viimeisen kerran vielä syksyllä 2024