sunnuntai 2. elokuuta 2020

B-pentue pistetty alulle

Tänään 2.8. pistetty pentue alulle.
Ultra syyskuun alkuun ja odotettu syntymä olisi 1.10.2020 paikkeilla. 
Luovutus 7vko iässä, joten jos kaikki menee hienosti niin marraskuun lopulla olisi mahdollista saada pentu kotiin 🙂

Pennut kasvavat kolmilapsisen perheen arjessa ja toimissa mukana. Ne tulivat tottumaan erilaisiin ääniin, ihmisiin, alustoihin ja niitä tullaan käsittelemään paljon. Tietysti ne myös madotetaan, käyvät eläinlääkärin tarkastuksessa, sirutetaan ja rekisteröidään kennelliittoon. Pennuista odotan kasvavan aktiivisia perhekoiria käyttöön ja näyttöön. Harrastukset toivottavia mutta ei pakollisia kunhan saavat muuten tarpeeksi aktiviteettia.

Pentueen emä Aida on lahjakas nenän käyttäjä, hyvä vetokoira, helppo motivoida niin leikillä kuin ruuallakin. Toimii hyvin perheen halinallena – sitä ja halailla ja rapsutella mielinmäärin. Ei sekoa vaikka aktivitettia ei olisi pitkään aikaan – tyytyy silloin vain makoilemaan jaloissa. Aida on alusta- ja äänivarma ja sen kanssa on helppo kulkea missä vain. Näyttelyissä tuomarit tuntuvat kovin pitävän tytöstä ja harvoilta näyttelykäynneiltä tulee mukaan yleensä pokaalit ja ruusukkeet. Myös agilityssa ehdimme kisaamaan kaksi kisaa ja Aida on myös siinä lajissa hyvä harrastekoira. 

Tämän lisäksi Aida on virallisesti tutkittu täysin terveeksi niin silmien kuin luustonkin osalta. (B-lonkat, terveet kyynärät, selkä, silmät)

Pentueen isä Halti on myös helposti motivoitavissa sekä lelulla että namilla. Se on alusta- ja äänivarma koira. Haltikin sietää jonkinverran toimeettomuutta, mutta kaipaa toimintaa enemmän kuin Aida.
Luonnostaan hyvä nenänkäyttö. Liikkuu ongelmitta maatalon pihalla eläinten joukossa jahtaamatta niitä. Harrastaa agilitya vaikkei kisaa lajissa. 

Myös Halti on virallisesti tutkittu terveeksi niin silmien kuin luustonkin osalta. (B-lonkat, terveet kyynärät, selkä, silmäpeilaus terve, gonioskopia fibra latae eli nykytermein icaa lievät muutokset)

Odotan että yhdistelmästä tulee saalisviettisiä, aktiivisia pentuja joilla on taipumus hyvään nenän käyttöön ja toivottavasti myös agilitykoiran ominaisuuksia. Sopivat kaikenlaiseen harrasteluun ja ilmiasusta riippuen myös näyttelyihin - kaikki kuitenkin rekisteröidään karkeakarvaisiksi vaikka näyttäisivät lyhytkarvoilta. Tarvitsevat kodit jotka harrastelee jotakin (ainakin omiksi tarpeiksi), pelkiksi sohvakoiriksi näistä ei ole. Ei ensimmäiseksi koiraksi.

Pentueen sukutaulu näyttää hyvältä, eli 4 sukupolvea ss% 0, viidelläkin vielä alle yksi. Linkki sukutauluun: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=ER50113%2F17&RekNoE=FI30310%2F15&Sukupolvet=4

Lisäksi MyDogDNAn mukaan Halti on kaikista sinne kirjatuista karkeakarvaisista geneettisesti paras puoliso Aidalle.
Aidan MyDogDNA profiili: TÄSTÄ LINKISTÄ AIDA
Haltin MyDogDNA profiili: TÄSTÄ LINKISTÄ HALTI

Lisää tietoa: vauhtiraidan@gmail.com
Ensisijaisesti yhteydenotot sähköpostilla jossa haluan tietoa teistä ja taustastanne koirien kanssa.





Tässä yksi esimerkki millainen voi 2. sukupolven pennusta ulkomuodoltaan kasvaa 😉




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

EI PENTUJA Wilmalle

Wilma ultrattu tänään tyhjäksi. Ei ole nyt keväällä pentuja tulossa Wilmalle ja Baballe. Ehkä yritämme viimeisen kerran vielä syksyllä 2024