torstai 20. huhtikuuta 2023

Uutta pentuesuunnitelmaa vielä tälle vuodelle 2023

 Loppukesän 2023 juoksuun suunnitteilla pentue Ritalle (Vauhtiraidan Adore) yhteistyössä Ullan kanssa. Virallista nimeä klikkaamalla pääsee Ritan tietoihin jalostustietojärjestelmässä.

Rita on erinomainen paimen ja jäljestäjä, helppo matkakaveri ja näyttelyissä monesti tuomarien suosikki. Kotona sillä on kaverina kaksi holsku-urosta ja kaksi kissaa. Navetassakin Rita on ollut Ullan mukana jokusen kerran.

Rita on sai paimennustaipumustestistä arvosanan erinomainen, suorittanut BH-kokeen ja läpäissyt luonnetestin pistein +140 laukausvarma. Sen lisäksi se on terveystutkittu niin luustoltaan kuin silmiltään täysin teveeksi.

 Jos jotain negatiivista pitää hakea niin on harrastuksissa aika herkkä ohjaajaa kohtaan ja tarvitsee siinä mielessä pelisilmää koulutuksessa.

Ritan luonnetestivideo löytyy täältä: https://youtu.be/7hrR95Nhl1Y

Rita pellolla, kuva: Ulla Eerikäinen
Urokseksi valikoitui pitkällisten harkintojen jälkeen Saksan tuonti Cato (Cato von der Schoczachaue) joka on toisen polven risteytys. Eli Caton emä on puhdas karkeakarva ja isä taas karkeakarvaisen ja lyhytkarvaisen risteytys.

Catosta tykkäsin kovin jo pentulaatikon videoiden perusteella ja kaikkien sattumusten summana se päätyikin juuri Suomeen. Näin sen tulon jälkeen yhdistyksen kokouksessa ja tykkäsin kovin. Olen myös nähnyt Caton molemmat näyttelykäynnit, käynyt Catoa kerran tapaamassa sijoituskodissaan ja kävin myös luonnetastin kuvaamassa. Kaikenkaikkiaan todella ihana luonne, eikä ulkomuodossakaan ole valittamista, tykkään kovin.

Negatiivisena luonteenpiirteenä on uroksille monesti kovinkin tyypillinen kohkaaminen narttujen perään ja sen pallit on niin sanotusti vaarassa... tästä syystä pentue onkin suunnitteilla juuri nyt eikä vasta tulevina vuosina. Catolla on jo ennestään pentue viimevuodelta ja alunperin oma tarkoitukseni oli odottaa että ne jälkeläiset kasvaa ja käyvät terveystarkeissa. Viimevuoden pentueen kasvattaja on ollut kovin tyytyväinen pentueeseen vaikka tietysti ovat vielä kovin nuoria.

Cato on myös suorittanyt BH-kokeen ja läpäissyt luonnetestin pistein +172 laukausvarma. Terveys on muuten priimaa sekä silmien että luuston osalta mutta yhdessä selkänikamassa muutos jonka takia saanut SP1-lausunnon. Selkä ei ole millään muotoa vaivannut ja Cato on nyt kevällä ollut hyppytekniikkakurssilla eikä sen liikkeessä ole ollut huomautettavaa. Toivonkin että tämä lievä SP-muutos ei ole etenevää muotoa. 

Uskon että Catolla on rodulle annettavaa luonteensa ja muun terveytensä puolesta. Pentueen sukusiitos% on myös yksi syy yhdistelmälle... 5 sukupolvellakin ss% on vielä 0.

Caton luonnetestivideo löytyy täältä: https://youtu.be/Dm4c9Ved23Q

Caton kuvia vuoden 2022 erkkarista. 
Kuvaaja: Kari Eerikäinen
Pentueen sukutaulu: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI53954%2F21&RekNoE=FI25877%2F19&Sukupolvet=5

Vaikka viidenteen sukupolveen täyttää puuttuvat nimet niin sukusiitos% pysyy nollana.

Pentue on kolmannen polven risteytyspentue eli isän isän emä on lyhytkarvainen.

Tiedustelut ensin sähköpostiin: vauhtiraidan@gmail.com

Kerro sähköpostissa perhetilanteesi, mihin tarkoitukseen ja miksi juuri karkkari holsku.

Huomioithan että rotu määritellään työkoiraksi ja vaatii koulutuksen ja jotakin aivojumppaa/harrastelua vaikka kisakentille ei tähtäisikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pikku B:t 5vko

 Pennut kasvaa ja pikkuisen leikin tynkääkin alkaa olemaan. Toinen pojista etsii vielä omaa kotia. Pennut luonnollisesti rekisteröidään sekä...